Začátek soutěže jsme nezvládli

11.08.2013 14:01

První kolo soutěžního ročníku IV. třídy sezóny 2013/14 nás zavedlo na půdu Starého Bydžova. V den utkání nás postihla nepříjemnost v podobě ztráty branlářské opory Michala Žáka, který byl povolán do "A" týmu při zranění Martina Tomka. Hned úvodem je ale potřeba napsat, že by bylo alibistické svádět konečný výsledek na tento fakt. Tomáš Jarkovský který za Michala zaskočil si vedl obstojně a nebyl rozhodujícím faktorem našeho nezdaru.

Úvod utkání jasně naznačil jak následujících devadesát minut bude vypadat. Na krátkém a úzkém hřišti se domácí orientovali podstatně lépe a nám jejich styl dělal velké potíže. Navíc jsme hned v desáté minutě inkasovali z rychlého protiútoku, když domácí útočník přehodil vyběhnuvšího Tomáše Jarkovského a poslal Bydžov do vedení 1:0. My si následně vytvořili dvě příležitosti k vyrovnání. Ale Honza Špaček po rohu v záklonu nestlačil míč mezi tři tyče a následně Míra Koudelka selhal ve stoprocentní šanci.

Když se již zdálo že jsme definitivně srovnali alespoň hru, dopustili jsme se nesmyslné chyby v rozehrávce a Bydžov nekompromisně trestal na 2:0. Tato branka ve třicáté minutě určila, že zbytek poločasu byl z naší strany jedním velkým zmatkem. Nedokázali jsme si přebrat hráče, všichni čtyři naši zadáci hráli na hráče a dopředu jsme nevymysleli vůbec nic. 

Do druhé půle jsme změnili rozestavení, ale k výraznému zlepšení nedošlo. Prakticky jediným nebezpečím z naší strany bylo zahrávání standartních situací. To na výbornou režíroval Lukáš Pithart a po jedné ze standartek se na zadní tyči brankově prosadil Vojta Špaček a snížil na 2:1. Následně přišla pětiminutovka ve které se utkání zlomilo. Nejprve byl evidentně za hranicí pravidel atakován Zdeněk Kučera a domácí z toho vytěžili branku na 3:1 a o minutu později naše akce byla zastavena nesmyslným ofsajdem, jelikož oba naši útočníci evidentně vybíhali z vlastní poloviny. 

Když pak Bydžov v 75.minutě upravil na konečných 4:1, utkání se tak nějak v poklidu již dohrálo, i když se na hřišti párkrát v soubojích zajiskřilo. Celkově si musíme otevřeně říct, že jsme v utkání propadli a domácí tým vyhrál zaslouženě. Nechali jsme si vnutit hru Bydžova, který dokonale využil znalosti domácího plácku. Nicméně si myslím, že jsme měli na hřišti určitou kvalitu, která si s tímto měla poradit. K tomu však je potřeba týmový výkon VŠECH hráčů. Jelikož nikdo nehraje za sebe, ale za Roudnici. 

Také je nutno věřit, že se v týdnu nějak zdárně vyřeší brankářská situace v klubu. Jelikož dva brankáři na dva týmy,při občasném krytí se vzájemných zápasů je skutečné nízký počet. 

Fakta:

Starý Bydžov : TJ Sokol Roudnice "B" 4:1 (2:0)

Branka: 61.min. Vojtěch Špaček.

Sestava: Jarkovský - Svatoň, Kučera, Pithart, Koutník - Melichar (74. Tomáš), Bárta (77.Mencák), V.Špaček, J.Špaček, Koudelka - Gráf (58.Klapka).

Zpět