Z Hlušic se vracíme s bodem

01.09.2013 21:10

V rámci čtvrtého kola IV.třídy jsme zajížděli do Hlušic. Před utkáním nás provázela lavina omluvenek a nakonec jsme k utkání odjeli pouze ve dvanácti a to ještě s výpomocí nestárnoucího Pavla Svatoně. Již při prvním pohledu na hřiště bylo jasné, že nás nečeká pohodový nedělní podvečer. Ani bych nechtěl vědět o kolik byl v průměru domácí tým mladší a o jejich pěti náhradnících nemluvě.

Samotný zápas jsme začali výborně. Drželi jsme se na míči, dobře kombinovali a odměnou nám byla vedoucí branka, kterou střelou na zadní tyčku zaznamenal Jirka Tomáš 0:1. Branka nám dodala na klidu a hlavně jsme si dokázali, že i v tomto složení jsme konkurence schopní. Domácím jsme dobře organizovanou hrou dovolili pramálo. Co prošlo tak zneškodnil Michal Žák a do kabin jsme šli s jednobrankovým vedením.

Do druhého poločasu domácí dvakrát vystřídali, ale na hřišti se žádná změna nekonala. My vědomi si našich možností v tomto utkání zodpovědně bránili a hráli jsme co jsme museli. S postupem času jsme tak nějak rezignovali na útočení a o to urputněji bránili od poloviny hřiště. Bohužel někdy kolem 65.minuty přišel na scénu nejlepší hráč domácích, pan rozhodčí. Ten z naprosto normálně vedeného zápasu udělal nechutné dvacetiminutové představení. Během něho vyndal z lavičky i mou osobu a nás definitivně přikoval na naše vápno. 

Nutno poznamenat, že domácí celek od nějaké šedesáté minuty zápas ovládl. Díky střídáním a všemu možnému i nemožnému. Po jednom takovém nemožném (jasný faul na Aldu Svatoně) se dostal do našeho vápna dlouhý balón a výsledkem byla penatla. Tu bych si rozhodně neodvážil zpochybnit, faul to byl. Ovšem celou exekuci, kde v průběhu rozběhu domácího exekutora "rozhodčí" najednou zapíská, Michal Žák tudíž nechytá, domácí hráč dá branku a rozhodčí jí uzná, to už bych zpochybnil, ale komentovat to raději nebudu. 

To vše v 86.minutě utkání a nás ještě čekala horký konec. Rozhodčí ještě nastavil oficiálně dvě v reálu tři minuty, ale z vítězné branky se s domácím týmem radovat nemohl. Odvážíme si tedy bod a buďme za něj rádi. Všem hráčům děkuji jednak za to, že vůbec na zápas odjeli a pak také jak jej odehráli. Speciálně pak Pavlu Svatoňovi, kterého jsem osobně viděl poprvé a byl bych rád kdyby ne naposledy. Příští týden přivítáme doma Myštěves a věřím, že budeme bodovat na 100 %.

Fakta:

Hlušice "B" - Roudnice "B" 1:1 (0:1)

Branka: 15.Tomáš.

Sestava: Žák - A.Svatoň, Kučera, J.Špaček, Koutník - Klapka, Pithart, P.Svatoň, Mrštík (55.Mencák) - Gráf, Tomáš.

Zpět