Tři body za sedm branek

25.08.2013 20:23

Ve třetím kole probíhajícího ročníku IV. třídy jsme zajížděli na hřiště béčka Spartaku Kosičky. V nevlídném počasí a na těžkém terénu jsme od úvodního hvizdu soupeře přehrávali, ale bez brankového vyjádření. Nedokázali jsme proměnit ani ty nejvyloženější šance a vysvobodila nás až penalta v 25.minutě, kterou po faulu na Tomáše Vlasáka bezpečně proměnil Lukáš Pithart - 0:1. O pět minut později po rohovém kopu vrátil míč do vápna Lukáš Koutník a Míra Koudelka jej uklidil za bezmocného brankáře - 0:2. A když o další dvě minuty později po parádní kombinaci zakončoval do prázdné branky Honza Melichar, bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto - 0:3. Závěr poločasu nabídl i nějaké nadějné pozice pro domácí, ale branku se jim vsítit nepodařilo.

To se domácím podařilo až na začátku druhého poločasu, ale naše odpověď byla blesková. Milan Klapka byl stažen v náběhu a kopali jsme druhou penaltu. K té se postavil Jan Pejchal a bezpečně proměnil 1:4. V 65. minutě se prosadil střídající Milan Klapka, a podél vybíhajícího brankáře zvýšil na 1:5. Tou dobou se začalo na hřišti již řádně jiskřit. Domácí neunášeli rozdíl skóre a celkový průběh zápasu. Co mě však mrzí, byly reakce našich střídajících hráčů. Copak tohle máme za stavu 1:5 zapotřebí? Jistě že nemáme a jen díky benevolenci rozhodčího jsme nedostali nějakou zbytečnou červenou kartu, tyhle reakce na hřiště nepatří ani ve IV. třídě pánové!

V závěru se dvakrát dostal ke slovu Honza Melichar a jeho dvě trefy znamenaly dovršení hattricku. Domácí tým pak ještě upravil v nastavení na konečných 2:7. Z utkání si tedy odvážíme zaslouženě tři body. Při vší úctě k soupeři jen naše střelecka "potence" jej zachránila od dvouciferného přídělu.

Při našich absencích bych rád poděkoval trenérovi "A" týmu za uvolnění trojice Mikan, Vlasák, Pejchal a hlavně všem třem jmenovaným za výborný výkon. Kluci si nepřijeli jen tak zahrát, ale skutečně týmu pomoci. Z našich stabilních hráčů bych pochválil Lukáše Koutníka, který na pravé záloze připravil tři branky a po celých devadesát minut větral pravou stranu domácích. No a samozřejmě střelce hattricku Honzu Melichara, kterému dnešní zápas snad přinese více klidu na kopačky v zakončení.

Fakta:

Spartak Kosičky "B" - TJ Sokol Roudnice "B" 2:7 (0:3).

Branky: Melichar 3, Pithart (pen), Pejchal, Klapka, Koudelka.

Sestava: Žák - Svatoň, Mikan, Kučera (70. Mencák) - Bárta (46.Klapka), Pithart, Vlasák (58.Jarkovský), Koutník - Pejchal (58.V.Špaček) - Melichar, Koudelka (46.Gráf).

Zpět