TJ Sokol Roudnice : Dvůr Králové "B" 1:1 (1:1)

31.05.2009 13:46

TJ Sokol Roudnice: Dytrych - Koudelka, Melaga, Krejčík, Mikan - Pajgrt (77 Jarkovský) Vlnas, Koblížek Jan, Klapka (70 Koblížek Jakub) - Páral, Krejcar

Dvůr Králové "B": Vočka - Mohet, Hruška, Bednář (66 Šimůnek) Černý - Bartoníček, Blažek, Novotný, Šturma - Jurík, Otradovský Martin (Otradovský Tomáš)
 

Branky: Melaga - Jurík 
ŽK: 2 - 4
ČK: 0 - 2 

Po oboustranně opatrném začátku, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou bez velkých šancí před oběma brankami se dříve vzpamatovali hosté ze Dvora Králové a rychlými přihrávkami na jeden dotek se dostávali přes nedůrazně hrající záložní řadu domácích a vytvářeli si i první šance. Ze vzrůstajícího tlaku však naštěstí vytěžili pouze několik rohových kopů, ze kterých nedokázali branku domácího Dytrycha ohrozit. Domácí se jen pomalu dostávali do tempa, ale okolo pětadvacáté minuty se jim podařilo hru vyrovnat a do gólových šancí se začali tlačit i oni. Poprvé domácí hráči ohrozili branku hostí v 25 minutě, kdy se k trestnému kopu postavil Krejčík a vyslal pěknou střelu směrem na dvorskou bránu. Hostující Vočka byl však pozorný a míč směřující do levého horního rohu chytil. Další pohledná akce proběhla ve 33 minutě, kdy Mikan zútočil po levé straně hřiště a svým míčem nalezl ve velkém vápně Párala. Ten však v pádu hlavičkoval pouze mimo branku. Hned v následující minutě pr
ověřil pozornost hostujícího brankaře vydařenou střelou Krejcar, ale Vočka, i když s obtížemi, střelu kryl. A tak, jako již poněkolikáté v jarní části soutěže, přišlo ke slovu okřídlené nedáš - dostaneš. Ve 36 minutě byl vzrůstající tlak domácích zmařen přímočarou akcí hostujícího mužstva, kdy prudký míč středem hřiště doputoval k Juríkovi, kolem něhož domácí obrana jen nedůrazně statovala a tak podél vybíhajícího brankaře Dytrycha pohodlně Jurík skóruje na 0:1. Domácím se podařilo ještě do poločasu stav srovnat, když využili standardní situace po faulu na Vlnase. Melaga se postavil k zahrání přímého kopu a nádhernou střelou ze 30 metrů stanovil stav utkání na 1:1.
O přestávce bylo v kabině domácích dusno, trenér Javůrek si servítky rozhodně nebral a na hlavy domácích se snesla bouře.
Do druhého poločasu nastoupili domácí řádně nabuzeni a od první minuty soupeře předčili jak v nasazení, tak i v bojovnosti. V 50 minutě založili domácí rychlou akci po pravé straně na jejímž konci byl domácí Pajgrt, jeho dloubáček však o metr minul levý horní roh Vočkovy brány. Další gólová šance, do které se dostal Krejcar, proběhla v 52 minutě, kdy udělal kličku i vybíhajícímu brankáři Vočkovi, míč mu však v posledním okamžiku ukopl vracející se obránce. V 71 minutě přišla největší šance druhého poločasu. Domácí zaútočili po levé straně Kubou Koblížkem, jehož milimetrová přihrávka našla v pokutovém území Pajgrta. Ten se mohl s přehledem zeptat Votočka, kam ho chce dát, ale bohužel tak neučinil a z jasné gólové šance nebylo nic. Vzrůstající tlak domácích neunesli hosté psychicky a tak byli v rozmezí 79 až 82 minuty vyloučeni po druhé žluté kartě postupně Blažek a Šturma. Dvojnásobná přesila na hřišti však nebyla domácím nic platná a i když se dostali do několika dalších gólových příležitostí, nedokázali je využít a zápas tak ke smůle domácích skončil nerozhodně 1:1.
Hrál se kvalitní a bojovný fotbal s vysokým nasazením na obou stranách, ale v němž domácí, ač jasně zvítězili na šance, získali pouze bod. Ukázalo se, tak jako před týdnem v Kostelci nad Orlicí, že fotbal hrát umíme, ale naše hra umírá na proměňování gólových šancí.

Fotogalerie: https://zasadilzdenek.rajce.net/Roudnice_1_1_Dv.Kralove_B

TOPlist

SK Roudnice, z.s. obdržela za rok 2023 dotaci od NSA v programu MŮJ KLUB 2023.

 

Kontakt

SK Roudnice,z.s. Roudnice 100,
503 27 Lhota pod Libčany, okres Hradec Králové
50.1748569°N, 15.6462258°E
50°10.49142'N, 15°38.77355'E
50°10'29.485"N, 15°38'46.413"E