Jakub Vach

13.05.2013 14:47

Jakub Vach (1991)

Kubo, část našich fanoušků si tě pamatuje, když jsi tu začínal s fotbalem. Jak na tu dobu vzpomínáš?

Vzpomínky mám jen a jen dobré, i když to je už vcelku dlouho. Hlavně si vzpomínám na naše pověstná zimní soustředění ve Studenci J. Dále pak na to, že jsme byli výborná parta, bylo to asi tím, že jsme byly všichni z okolí a všichni jsme se znaly a na fotbal jsme se vždy těšily.

Můžeš nám krátce shrnout tvoji následnou kariéru?

Moje úplné fotbalové začátky byly ve Lhotě, dále se poté Lhota spojila s Roudnicí a někdy do 9ti let jsme hrály společně. Poté jsem odešel do spartaku, kde jsem hrál do svých 18ti s tím, že mladší dorost „B“ a starší dorost „B“ jsem byl v Olympii. Poté jsem se vrátil do Lhoty, odkud jsem přišel na půlroční hostování sem.

Úvod přípravy ti ztížilo zranění, jak jsi na to aktuálně po zdravotní stránce?

Je to tak, stalo se to při přátelském utkání proti Lázním Bělohrad na umělce v Chudonicích. Kdy jsem se připravoval ke střele a na poslední chvíli mi soupeřův obránce odkopl míč a plnou silou jsme se skopli. Už je to vcelku dlouho, ale nárt mě pořád bolí.

V úvodních mistrovských utkáních jsi zatím hrál spíše poločasy než celá utkání, s tím asi zatím nejsi spokojen?

S tím rozhodně spokojen nejsem, ale chápu trenéra, který mi to vysvětlil (vlivem už zmiňovaného zranění). A nezbývá než dále pracovat a doufat, že využiji další šanci, kterou od trenéra dostanu a do základu se probojuji. 

Nastupuješ na postu levého záložníka, kde se o tuto pozici přetahuješ s Honzou Krejcarem. Jak ti tato pozice vyhovuje a jak těžké je Honzu ze sestavy vytlačit?

Je mi to jedno jestli nastoupím vlevo nebo vpravo. Z pravé strany mohu centrovat a z levé střílet. Jinak Honzu znám už pěknou řádku let a vím, že je to poctivý a dobrý fotbalista. Neřekl bych vytlačit ale spíše odsunout na jiný post :D, neboť si myslím že Honza do základu patří.

Jako jeden z mála hráčů A tým jsi měl chuť hrát za B tým. Jak velký rozdíl cítíš v obou soutěžích?

Tak moje priorita je hrát fotbal a samozřejmě pokud to jde tak na co nejvyšší úrovni. A rozdíly tak hlavně v nasazení a rychlosti.

V roudnickém dresu ať už áčka či béčka jsi se potkal i s několika bývalými spoluhráči z tvých začátků. Jak na tebe po těch letech reagovali jako na spoluhráče?

Tak na kluky jsem se občas přijel podívat a vídáme se vcelku pořád. Jen je škoda, že v áčku je jen Tomáš Vlasák pár kluků je v béčku ale jinak hodně kluků s fotbalem úplně skončilo.

Jsi u nás na hostování ze sousední Lhoty p.L., která hraje divizi. Můžeš srovnat kvalitu A třídy, proti vyšším soutěžím?

Tak s krajským přeborem je to vcelku srovnatelné a v mnoha směrech i stejné, ale divize to je už soutěž o metu výše opět především v rychlosti, dravosti a technice.  

Co se týče zázemí týmu, lze v tomto ohledu říci, kde je pro hráče lepší zázemí?

To nevím kam touhle otázkou míříš……, ale tady v Roudnici bylo je a troufnu si říci, že i bude zázemí a vše okolo fotbalu na perfektní úrovni, neboť tu do fotbalu dělají lidé, kteří fotbal hráli nebo ještě hrají a mají ho rádi což je vidět.

V poslední době ve Lhotě p.L. klesá zájem fanoušků o fotbal, je to v tomto ohledu pro tebe v Roudnici lepší?

Určitě! Je velice krásný pocit si po domácím zápase sednou na ‚dvě‘ a slyše jak se tu lidé o fotbale baví a občas i pochválí. To velice potěší.

V týmu je spousta kvalitních fotbalistů, kdo tebe osobně zaujal, ať lidsky či herně?

Tak určitě ti starší zkušenější hráči mi mají co dát a je potřeba si od nich něco vzít. Jinak všichni jsou v pohodě a atmosféra v kabině je perfektní, což je vždy jen a jen dobře.  

Je něco co tě v týmu překvapilo?

Tak dá se říct, že ani snad nic. To co jsem očekával, se naplnilo a to především dobrá parta.

Jaké si dáváš osobní a týmové cíle do zbytku sezóny?

Tak osobně bych se rád prosadil do základní sestavy a pravidelně nastupoval. Týmově by jsme se určitě mohli posunout v tabulce o nějaký ten stupeň víš a začít střílet více branek.

 

Děkuji za rozhovor.

Zpět