I.A třída 2009/10 - 2. kolo| TJ Sokol Roudnice : Jiskra Hořice 5:0 (3:0)

24.08.2009 17:39

Branky: Pajgrt 2x, Koblížek Jan 2x, Vlnas

Sestava TJ Sokol Roudnice:  Jarkovský - Špaček, Mikan, Vlnas, Urban (77 Mrštík) - Koblížek Jakub, Koblížek Jan, Pajgrt, Klapka - Hůlka, Krejcar
Sestava Jiskry Hořice:  Žižka - Nečesaný, Kočí, Havlena, Urban (58 Žáček) - Dvořák (75 Hudek), Pour, Pospíšil, Vávra (46 Lacina) - Nálevka, Neppl

Domácí chtěli odčinit porážku, ale především nepřesvědčivý výkon z úvodního utkání soutěže v sousedních Kratonohách a tak se od úvodního hvizdu sudího Tryzny  do svého soupeře z Hořic zakousli a nedarovali mu ani kousek volného místa na hřišti. Hned ve druhé minutě předvedli natěšeným domácím divákům pohlednou akci středem hřiště na jejímž konci byl Hůlka, jeho prudkou střelu však vyrazil hostující brankář na roh. Ve 13 minutě si opět Hůlka pohrál na pravé straně hřiště s obranou hostů a poslal perfektní centr na hlavu nabíhajícího Klapky. Jeho hlavička však skončila mimo bránu. O dvě minuty později se roudničtí dostali do další čisté gólové příležitosti, kdy byl přesným kolmým pasem vybídnut ke skórování Krejcar, ten však poslal pouze slabou střelu mimo Žižkovu bránu. K první změně skóre došlo v 19 minutě, kdy Klapka na levé straně obětavě vybojoval míč a přihrál ho Pajgrtovi. Ten se nadechl k nádhernému sólu mezi přihlížejícími obránci hostů a zakončil ho přízemní střelou k levé tyči - 1:0.
Po úvodní brance domácích se hra trochu zklidnila a do šancí se dostali i hořičtí. Ve 21 minutě se k nebezpečné střele odhodlal hostující kapitán Pour, domácí obrana ji však srazila na roh. O šest minut později bylo opět před domácí brankou rušno, to když na přetažený centr brankář Jarkovský nedosáhl a následná hlavička jednoho z hořických útočníků orazítkovala horní břevno domácí branky. S odraženým míčem si už domácí obrana poradila. Ve 33 minutě se ke slovu dostali opět domácí. S hlavičkou Klapky měl brankář Žižka nečekané problémy a po nejistém zákroku skončil míč v zámezí. Z následného rohového kopu se podařilo po opakované střele Vlnasovi poslat míč za Žižkova záda a zvýšil stav utkání na 2:0.
O čtyři minuty později se mění stav utkání potřetí, když chaoticky hrající hosté dovolili poslat výstavní střelu Honzovi Koblížkovi, kterou zastavila až branková síť hostujícího mužstva. V závěru prvního poločasu měli stoprocentní šanci na zkorigování výsledku hosté z Hořic, ale nedorozumění mezi Mikanem a Urbanem nedokázal využít hostující Dvořák a jeho prudká střela skončila několik centimetrů nad horním břevnem Jarkovského branky.
Druhý poločas se hrál v poklidnějším tempu, podepsalo se na tom nejenom velmi teplé počasi, ale i fakt, že na střídačce domácích seděl pouze jeden náhradník a domácím pomalu začali docházet síly. Přesto se ale domácí ještě dvakrát radovali z dosaženého gólu. Poprvé to bylo v 53 minutě, kdy byl Honza Koblížek zastaven jenom za cenu faulu. K míči se postavil Krejcar a milimetrově přesným centrem našel hlavu Petra Pajgrta, jehož hlavička skončila v horním růžku Žižkovy brány. Poslední branka padla v 56 minutě, to závaru před hořickou brankou využil Honza Koblížek a svou druhou brankou stanovil výsledek utkání na 5:0.
170 spokojených diváků vidělo v horkém sobotním odpoledni kvalitní a pohledný zápas, o což se zasloužila obě mužstva. Pro hořické to byla krutá porážka a výkon hostujícího mužstva rozhodně neodpovídal konečnému výsledku. Domácí měli více štěstí, kterému šli ale naproti svojí aktivní hrou a vůlí bojovat. Dík patří za předvedený výkon i trojici rozhodčích.
 

Fotogalerie: https://zasadilzdenek.rajce.idnes.cz/Sezona_2009-2010_Roudnice_5_-_0_Horice/

 

TOPlist

SK Roudnice, z.s. obdržela za rok 2023 dotaci od NSA v programu MŮJ KLUB 2023.

 

Kontakt

SK Roudnice,z.s. Roudnice 100,
503 27 Lhota pod Libčany, okres Hradec Králové
50.1748569°N, 15.6462258°E
50°10.49142'N, 15°38.77355'E
50°10'29.485"N, 15°38'46.413"E