Absolvovali jsme turnaj v Opatovicích

04.08.2013 15:17

Týden před startem mistrovských zápasů jsme využili možnosti startovat na turnaji v Opatovicích nad Labem. Kromě pořadatelského týmu se jej zúčastnil ještě tým z Dříteče a nováček III. třídy z Dobřenic. A právě tento celek se stal po losu naším semifinálovým soupeřem. 

Mužstvo Dobřenic představilo na turnaji své posily pro nadcházející sezónu a tak jsme věděli že nás čeká hodně těžký soupeř. Tomu jsme také museli přizpůsobit naše rozestavení a hlavně zapomenout na čtvrteční nepříliš povedené utkání ve Lhotě. Náš soupeř začal jak se čekalo hodně aktivně a vysoko napadal naší rozehrávku. Nám chvíli trvalo než jsme si na to zvykli, ale od desáté minuty jsme začali hrát hodně povedenou partii.

Dokázali jsme držet míč a pomocí krátkých přihrávek jsme se dostávali do zajímavých pozic. Jednu z nich jsme dokázali proměnit a dostat se do vedení 1:0. Logicky se postupem času musela projevit nesporná kvalita v týmu Dobřenic. Bohužel se nám nepodařilo dotáhnout žádnou další akci do gólového zakončení a naopak jsme v poslední minutě inkasovali vyrovnávací branku. Nutno poznamenat, že za stavu 1:0 nás několikrát podržel Michal Žák. 

Na začátku druhé půle se opět brankově prosadil tým z Dobřenic a utkání si pak již zkušeně pohlídal. My si však v tomto utkání dokázali, že hrát se dá s každým a že vše musí vycházet vždy z našeho výkonu. Pokud budeme dodržovat co si řekneme, tak se rozhodně nemusíme nikoho obávat.

Po chvilkovém odpočinku jsme museli nastoupit k utkání o třetí místo proti Dříteči. V tomto utkání nás "zabil" fakt, že jsme turnaj absolvovali pouze ve 12 hráčích do pole. Soupeř točil šestnáct kousků a my po odstoupení Jana Gráfa již neměli možnost jakkoli rozvrhnout síly v šíleném poledním horku. 

V utkání o třetí místo jsme tak podlehli soupeři 2:3 brankou z poslední minuty. Chtěl bych ale všem klukům poděkovat za to co na hřišti předvedli, jelikož to muselo skutečně bolet. 

Konečné čtvrté místo se může brát jako neúspěch. Ovšem vzhledem k výkonu z utkání proti Dobřenicím a k okolnostem boje o třetí místo, jsme museli z Opatovic odjíždět rozhodně spokojenější, než ve čtvrtek ze Lhoty. Nyní nás čekají ještě dvě tréninkové jednotky, ve kterých se již budeme chystat na sobotní start ve Starém Bydžově.

Turnajová fakta:

Semifinále: Roudnice "B" : Dobřenice 1:3

O 3.místo: Roudnice "B" : Dříteč 2:3

Turnajová soupiska: Michal Žák, Aleš Svatoň, Zdeněk Kučera, Lukáš Koutník, Jakub Novotný, František Bárta, Jan Špaček, Vojtěch Špaček, Jiří Vanc, Jan Gráf, Michal Mencák, Jiří Tomáš.

TOPlist

SK Roudnice, z.s. obdržela za rok 2023 dotaci od NSA v programu MŮJ KLUB 2023.

 

Kontakt

SK Roudnice,z.s. Roudnice 100,
503 27 Lhota pod Libčany, okres Hradec Králové
50.1748569°N, 15.6462258°E
50°10.49142'N, 15°38.77355'E
50°10'29.485"N, 15°38'46.413"E